1dec. 2023 stopt ook de laatste provider met ISDN30

Einde ISDN30 tijdperk actie nodig verbinding alarmcentrale verzekeren (1)

T-Mobile is de laatste provider die nog ISDN30 verbindingen ondersteund in Nederland, maar ook T-mobile kondigt nu aan te stoppen met ondersteuning vanaf 1 dec. 2023.

 

Alle klanten van NVD Beveiligingsgroep zijn de afgelopen jaren benaderd door hun installateur voor het vervangen van deze oude verbindingstechniek voor een moderne variant. Het gaat overigens niet altijd om de hoofdverbinding, maar soms is het alleen de backup verbinding die komt te vervallen. Afhankelijk van de eisen van uw verzekeraar heeft u die wel/niet nodig en het is daarom altijd ons nadrukkelijk advies om contact met uw installateur op te nemen voor een geschikte oplossingen voor uw specifieke situatie.

Einde koperverbindingen

KPN is op 22 februari 2023 gestopt met de dienstverlening op koper op de eerste, ruim 2 miljoen adressen waar nu al glasvezel beschikbaar is. Telecomproviders maken gebruik van deze KPN koperlijnen en klanten die het betreft zijn de afgelopen tijd door hun provider op de hoogte gesteld dat de dienstverlening op het kopernetwerk op korte termijn zal stoppen. Zij zullen dus in de komende maanden actie moeten ondernemen willen zij toegang tot diensten, zoals veilige en betrouwbare alarmdoormelding naar de alarmcentrale, blijven behouden.

Einde 2G verbindingen 

T-Mobile stopt per 1 juni 2023 met de ondersteuning van 2G voor mobiele communicatie. Deze zijn veel gebruikt voor het mogelijk maken van een backup verbinding via een aparte simkaart in uw alarmsysteem.  T-Mobile adviseert klanten om over te stappen op apparatuur die geschikt is voor minimaal 3G.  Bij vervanging adviseert T-Mobile te kiezen voor technologie die tenminste geschikt is voor 4G.

Vraag uw installateur dan ook altijd naar een toekomstbestendige oplossing zodat u achteraf geen discussie met uw verzekeraar kunt krijgen.

 

Links naar andere bronnen:

https://www.securitymanagement.nl/alarmdoormelding-via-telefonie-isdn30-stopt-per-1-december-2023-definitief/

https://federatieveilignederland.nl/documenten/gezamenlijke-communicatie-corp-isdn30-finale-versie-met-logo-s—def.pdf

https://beveiligingnieuws.nl/alarmdoormelding-via-telefonie-isdn30-stopt/