Einde 2G in zicht wat nu?

Einde 2G in zicht, neem nu actie om verbindingsverlies te voorkomen

Voorkom uitval van uw alarmsysteem verbinding

Sommige providers zijn al gestopt, anderen hebben een duidelijke deadline. Het is in elk geval belangrijk dat u als eindgebruiker en/of beveiligingsinstallateur nu actie neemt om uitval van de 2G verbinding voor te zijn.

 

Veel alarmsystemen vertrouwen nog op 2G als primaire of backup verbinding naar onze Alarmcentrale. De continuïteit van 2G is al langere tijd discutabel te noemen en kan in sommige regio’s al uitgevallen zijn. Vaak wordt dit niet opgemerkt omdat het veelal een backup verbinding betreft.

 

Wat te doen als eindgebruiker?

Neem contact op met uw beveiligingsinstallateur en informeer of uw systeem nog gebruik maakt van een 2G verbinding. Indien ja, informeer naar de mogelijkheden om dit om te zetten naar een 4G/5G verbinding. Soms kan dit simpelweg met een andere simkaart, maar soms heeft u ook nieuwe hardware nodig in de vorm van een nieuwe antenne of geheel nieuwe installatie.

 

Wat te doen als beveiligingsinstallateur?

Benader en informeer uw klanten proactief over de risico’s en gevolgen van het mogelijk uitvallen van de 2G verbinding. Zorg dat uw installateurs dit onderwerp meenemen tijdens het preventief en reactief onderhoud aan alle beveiligingsinstallaties.