FAQ datalek Carrier Global software, NVD klanten blijven veilig

Vandaag is er berichtgeving over datalekken van alarmcodes bij bedrijven uit de beveiligingsbranche. Dit roept natuurlijk vragen op: “Hoe zit het met mijn veiligheid bij NVD?”

Wat is er gebeurd?
Zonder te diep op de technische details in te gaan: een aantal bedrijven in de beveiligingsbranche zijn getroffen door een datalek in de software van Carrier Global. Alarmcodes en persoonlijke gegevens waren online te vinden door een lek in MAS Mobile Classic app.

Maakt NVD gebruik van dezelfde systemen als SMC en Securitas die nu in het nieuws zijn?
Nee wij gebruiken de getroffen systemen niet en hebben ook geen koppeling naar deze systemen.

Is NVD getroffen door een datalek?
Nee wij zijn niet getroffen door een datalek en er zijn dan ook geen gegevens gelekt.

Zijn mijn gegevens als klant bij NVD nog veilig? 
Ja uw gegevens zijn nog veilig en wij doen er 24/7 alles aan om uw gegevens veilig te houden.

Onze inzet voor uw veiligheid
Niemand kan met 100% zekerheid zeggen dat ze immuun zijn voor cyberaanvallen. Wat wij als NVD wél kunnen doen, en ook doen, is ons maximaal inzetten om te zorgen dat we zo goed mogelijk voorbereid en up-to-date zijn. Voorbeelden van activiteiten die wij uitvoeren om uw veilig te waarborgen zijn o.a.

Periodieke Penetratietesten:
We testen onze eigen beveiliging door hackers (de goede soort!) in te huren die proberen in te breken. Zo vinden we zwakke plekken voordat kwaadwilligen dat doen.

Externe Controles:
Onafhankelijke experts controleren regelmatig onze systemen en processen om te zorgen dat we alles op orde hebben en scherp blijven op veranderingen.

Altijd Up-to-Date:
We zorgen dat onze software en systemen altijd bijgewerkt zijn met de laatste stabiele beveiligingsupdates.

Zoals u zult begrijpen is bovenstaande slechts een kleine selectie van de activiteiten die wij ondernemen om uw digitale veiligheid te waarborgen.

Wat betekent dit voor u als klant bij NVD?
Uw veiligheid is onze topprioriteit. We werken 24/7 hard om ervoor te zorgen dat uw gegevens beschermd zijn. Door onze proactieve aanpak en constante waakzaamheid streven we ernaar het risico op incidenten te minimaliseren en continue verbeterpunten te vinden om kwaadwilligen voor te blijven.

Uiteraard betreuren wij het actuele nieuws voor alle getroffenen partijen. Het is een goed moment om stil te staan bij ieders digitale veiligheid en wij adviseren iedereen om scherp te blijven op uw digitale weerbaarheid.

Externe bronnen over de datalek bij van Carrier Global bij SMC & Securitas:

https://tweakers.net/nieuws/220716/geheime-codes-van-duizenden-alarmsystemen-waren-jaar-lang-online-te-vinden.html

https://beveiligingnieuws.nl/duizenden-afmeldcodes-alarmsystemen-gelekt/

Vragen of zorgen?
Heeft uw nog vragen of maak u zich zorgen over de veiligheid van uw systemen? Laat het ons weten. We staan altijd klaar om jullie zorgen weg te nemen en meer informatie te bieden over hoe we werken aan een veiligere digitale wereld voor ons allemaal.