NVD Beveiligingsgroep en Politie continueren samenwerking

NVD-Beveiligingsgroep-Convenant-samenwerking-PolitieHaarlem, 6 december 2017 – NVD Beveiligingsgroep en Politie Kennemerland werken al sinds 2011 samen om het aantal inbraken in de regio terug te dringen middels het convenant gegevensverstrekking.  Met het convenant is er onderling toestemming om noodzakelijke informatie uit te wisselen. Nu, zes jaar later tijd om de balans op te maken en te concluderen dat deze unieke samenwerking voor beide partijen zijn vruchten af werpt. Op 3 december jl. vond daarom de ondertekening van de verlenging van het convenant plaats op het politiebureau van basisteam Kennemer Kust te Zandvoort.

NVD surveilleert 24 uur per dag in de regio en is met haar aanwezigheid een belangrijke partner voor de Politie in het bestrijden en voorkomen van inbraken.

Paul Kloosterman, teamchef van Team Kennemer Kust ziet door ondertekening van het convenant het belang in van een partner als NVD die bijdraagt om de kans op slachtofferschap –in de breedste zin- te verminderen.

Beide partijen zijn dan ook verheugd dat de jarenlange samenwerking wederom wordt bekrachtigd door opnieuw het convenant te ondertekenen. Door het uitwisselen van relevante informatie kunnen de surveillanten van de NVD verdachte voertuigen, situaties en personen beter herkennen en signaleren. De politie krijgt daarentegen ook weer waardevolle informatie terug die van belang kan zijn in een onderzoek.