NVD Introduceert bewaakte communicatie

Beveiligde-verbinding-nvd-video-connectBeveiligingsinstallateurs kennen het probleem. Je verkoopt een camerasysteem en sluit dat aan op een particuliere toezichtcentrale. Allemaal van topkwaliteit. Maar hoe zit het met de verbindingen? NVD Beveiligingen presenteert tijdens de vakbeurs SecurityLIVE een oplossing voor dit vraagstuk.

 

Techniek kan falen. Erger wordt het wanneer dit onopgemerkt blijft. Zeker als het gaat om de doorgifte van beelden van beveiligingscamera’s. NVD komt daarom met een platform dat continu bewaakte communicatie mogelijk maakt. Dit wordt gerealiseerd in samenwerking met alle breedbandproviders. Wie de verbinding aanbiedt, hangt af van het postcodegebied waar de gebruiker gevestigd is of van de voorkeur van de gebruiker. NVD zorgt voor de bewaking van deze digitale ‘snelweg’. Als de bandbreedte tekort dreigt te schieten, ontvangt de installateur tijdig een waarschuwing, zodat hij maatregelen kan treffen voordat het mis gaat.

 

Algemene Verordening Gegevensbescherming
Een andere innovatieve oplossing die NVD op de beurs laat zien is ‘NVD Video Connect’. Deze zorgt voor een beveiligde verbinding met de alarmcentrale en is nóg makkelijker te installeren, aldus het bedrijf. NVD Video Connect speelt bovendien in op de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) die in Europa vanaf 25 mei 2018 geldt. Het uitkijken van de camerabeelden blijft ook met deze oplossing onverminderd goed terwijl de privacy is gewaarborgd. Verder toont het bedrijf ‘NVD Informatie Beveiliging’, een in samenwerking met ESET geleverde dienstverlening voor beveiliging en bewaking van de ICT-voorzieningen van organisaties.

De vakbeurs SecurityLIVE vindt plaats op 30 en 31 mei in de Brabanthallen in ‘s-Hertogenbosch.