NVD spreekt op Ondernemersgala VNO-NCW West

NVD-VNO-ncw-boek-organisch-leiderschap.van.der.leelie.podiumTijdens het Ondernemersgala van VNO-NCW West op 16 november 2018 in Den Haag, heeft Patrick van der Leelie van NVD Beveiligingsgroep gesproken over het succes van werken volgens zijn ‘portefeuillemodel’. Deze werkwijze geeft medewerkers de ruimte om als ondernemers te functioneren binnen de kaders van de organisatiedoelstellingen. Dit levert allerlei voordelen op, zeker ook voor de klanten. Na zijn presentatie heeft Van der Leelie het eerste exemplaar van het boek ‘De kracht van organisch leiderschap’ uitgereikt aan VNO-NCW’s voorzitter Hans de Boer.

Hoe worden medewerkers aangespoord om zich goed bewust te zijn van hun individuele verantwoordelijkheden en er zelfstandig naar te handelen? Van der Leelie heeft daarvoor een minimaal hiërarchische structuur in zijn organisatie gecreëerd en die gecombineerd met een cultuur van openheid en betrokkenheid.

“Dat heb ik niet alleen gedaan, integendeel, ik ben in beginsel hierover juist met de mensen van de werkvloer gaan praten. Ik heb ze gevraagd of ze eens heel duidelijk wilden opschrijven wat ze doen. Zo zijn de verschillende portefeuilles ontstaan en de medewerkers hebben aangeven welke zij daarvan het liefste wilden uitvoeren.”

Alleen als je het echt meent

Volgens Van der Leelie is het helemaal niet moeilijk om een organisatie in te richten vanaf de werkvloer. Maar hij waarschuwt: “Doe het alleen als je er echt zin in hebt en het echt meent. Creëer een veilige werkomgeving en geef de mensen de ruimte. De creativiteit en betrokkenheid die dat genereert, levert in ieder geval bij ons tegen marktconforme prijzen de beste oplossingen voor onze klanten op. En, minstens zo belangrijk, veel meer werkgeluk voor de medewerkers.”

De kracht van organisch leiderschap

In het boek ‘De kracht van organisch leiderschap’ beschrijft organisatieadviseur en leiderschapscoach Ronald van der Molen hoe je als leidinggevende een transitie in je organisatie teweeg kunt brengen. NVD Beveiligingsgroep is mede-uitgever van het boek en heeft aan alle ongeveer vijfhonderd deelnemers van het Ondernemersgala van VNO-NCW West een exemplaar meegegeven.

Boek-De_kracht_van_organisch_leiderschap-VanDerMolen-NVD-Beveiligingsgroep.vanderleelie